Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

Vara tillbaka

Efter skolan tog jag bussen en bit och klev av vid affären. Har lärt mig att ta en korg istället för vagn. Annars lassar man gärna i mer än man kan bära.

Handlade en spanakopita i bageriet, mums,och full med kolhydrater!!! Men det är ett tag sen sist. Spanakopita är som wienerbrödsdeg med spenat i.

Däckade i två timmar innan jag satte igång med den nödvändiga städningen. Alla golv ska torkas, alla överdrag tvättas och alla ytor torkas. Vidare ska balkongen spolas och idag gick jag över den 4 gånger. Men nu är den skinande blank.

Lite kyckling med tzatziki och sen tog jag laptopen under armen för att deala med internet kafféet om att de ska släppa in mig på nätverket. Tyvärr går det inte, men jag kan sitta här med min egen dator och deras kabel. As good as it can get 🙂

Lite tråkigt med bara text och inge bilder? Lugn, de kommer.

augusti 19th, 2009 Posted by | Grekland, Thessaloniki | one comment

Nu börjar det!

Varmt var det när jag gick ut , minst 30 C och bussen var som en bastu. Nice att vara tillbaka!

Kom till skolan vid 10-tiden då det var rast. Letade upp mitt klassrum och fick veta att läraren heter Nikos.

Klassrummet var stort, alla fönster öppna och AC var inte igång. Persiennerna lyste med sin frånvaro och solen lyste rakt in!! Snacka om värme.

Lektionen började och jag förstod ungefär var 10de ord! Hur ska detta gå? Sen skulle jag berätta om mig själv och det enda jag kom på att säga var att min grekiska är på off, har inte blivit satt på on ännu.

Vi fick sitta två och två för att fråga varandra lite och jag fick sitta med en snubbe från Valencia. Han kunde en hel del, så jag sitter nog med honom framöver, även fast han hade dålig andedräkt. Vi är de två seniorerna i klassen, han är äldre.

Efter en stund när Nikos inte stod ut med värmen längre hämtade han AC-kontrollen och nu blev det uthärdligt. Jag tog upp en stor applåd.

augusti 19th, 2009 Posted by | Grekland, Thessaloniki | no comments

På plats 2009

Det var en lång tröttsam resa denna gången. Först var taxin rejält försenad, men jag hann köpa biljett innan tåget gick. Soporna!!! När jag åkt en stund kom jag på att jag glömt tömma både kompost och brännbart. Tur att Malin ska jobba nästa helg. Hoppas bara att det inte luktar för mycket 🙂

En kille somnade på tåget och vaknade precis när dörrarna stängts i Hoby, så han fick åka med till Karlshamn. Jag var så trött efter gårdagens alla ärenden och allt packande så jag ställde klockan för att inte vakna i Helsingör och ha missat planet.

Tyvärr kunde jag inte sova något. Inte heller på de båda planen så jag var rejält trött när jag kom fram till lägenheten vid 2.30. Skolan börjar 8.30 men jag går inte dit förrän vid 10.

Min väska vägde 19,8 kg på badrumsvågen och då hade jag ändå rensat bort en hel del. Tror jag kommer ångra att inte mobilhögtalarna får följa med.

Eftersom jag kom fram så sent så har jag ingen mat men tog med lite nödproviant, 3 påsar  Nutrilett, så det får bli en till frukost.

Natti!

augusti 19th, 2009 Posted by | Grekland, Thessaloniki | no comments