Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

12/8 – Zϋrich

Maria stod på första parkett och väntade på mig. Jag hade valt en fligth med 6 timmars uppehåll i Zϋrich bara för att få träffa Maria. Det var henna jag lärde känna på Sifnos 2006 och gjorde alla vandringar. Sedan dess har vi hållit kontakten och hon hälsade på i Sverige förra sommaren.

Så där stod hon alltså och väntade. Vi tog tåget till förorten Winterthur och sen bussen en hållplats eftersom det hällregnade. Hem med väska och sen tog vi paraply och gav oss ut i hällregent för det fanns en cashe 2 minuters promenad från hennes lägenhet, ”Der grösste Winterthurer”, som är en enorm liggande trägubbe. Vi letade överallt men hittade inget. I min iver och envishet i att hitta den, så stack jag in händerna i varenda hålighet. Snacka om skitiga händer! Men nada! Nu är det så här att detta är en populär lekplats och vid uppehåll är det hur mycket ungar som helst här och leker, så det är säkert någon som hitta den lille figuren och tagit den med hem.

Så var det med det….ingen cashe funnen här heller. Nu står hoppet till några som finns i Thessaloniki. Jag har ju tid på mig att leta och hällregn ska väl inte kunna hindra mig här, utan det skulle väl i så fall vara den intensiva hettan.

Jag fick i alla fall god mat och lite vin.

ENGLISH

Maria was first in line outside the exit. I had choosen a flight with a 6 hour stop in Zurich to be able to see her. I met Maria on SIfnos in 2002. She’s the one I did all the hikes with. We took the train to Winterthur where she lives. We just put the bag inside, grabbed the umbrella and went out in the pooring raian to search for a geocash “the grosste Winterthurer” only 2 minutes away from her place. It was a big lying down wooden sculpture. We searched and searche but found notthing. I put my hands in every opening but all I got was very dirty. Usually there are alot of children playing here. Probably the cash had been found by one and taken away.
So no cashes found today. Hope to find at least one in Thesaloniki.
Anyway I got a nice meal and some wine.

augusti 13th, 2008 Posted by | Resor | no comments

12/8 – Geocashing …

Är en trevlig sysselsättning. Det går ut på att någon, vem som helst, gömmer en låda med saker i, men viktigast en liten loggbok. Det kan vara som en glasslåda eller en liten filmburk. Om det är en större låda innehåller den ett litet block och penna samt lite småsaker. Är det en filmburk finns oftast bara lite hoprullade pappersremsor.

Det finns en webbsite, www.geocashing.com, som man registrera sig på. Den som gömmer lådan anger kordinaterna för gömstället samt lite infotext om platsen och ev någon ledtråd. Den som vill leta efter gömman laddar ner koordinaterna till sin Garmin-GPS eller annan enhet som kan visa koordinater. Sen är det bara att ge sig ut och leta upp vald, nedladdad gömma.

Kan tilläggs att det finns något som kallas ”travel bug”. Det är en numrerad bricka som sitter på en ”bärare” som kan vara en liten nalle eller likn. Denna travel bug ska resa från den ena gömman till den andra. Man anger på siten när man plockar upp den och var man lämnar den.

Jag sökte på siten och fann en del del på Kastrup. Kul, jag hade ju en timme på mig när jag kom med tåget. Försökte först hitta en travel bug. Men det hällregnade så det var inte läge att ge sig ut efter den. Nästa, en liten svart box, var i närheten av terminal 3 och kunde bara ses från utsidan. Gick i regnet men inte kunde jag se den. Och den skulle vara en ””easy find”! En till skulle jag väl hinna med. ”Ovanför tågen”. Gick runt och hittade platsen, enligt min Garmin i alla fall. Men där fanns ingenting. Letade länge, men fick ge upp när det var 40 min kvar till take off.

In i flygplatsbygganden och började ta mig till avgångshallen. Kö framför passkontrollen, kö vid säkerhetskontrollen. Nu var det 30 minuter kvar. ”Quick access to the gates” stod att läsa på en skylt. Det lät som en bra idé. Och det var en bakväg förbi all tax free. Men sen skulle jag igenom hela hallen ändå bort till A67. Och det var LÅNGT!!! Och det tog tid!!! Anlände till gaten 3 minuter innan den stängde. Genomsvettig och illröd i ansiktet, vackert! Hade jag bara hittat en cashe så hade det varit värt detta gatlopp på Kastrup.

ENGLISH

Is a nice thing to do. You can read about it on www.geocashing.com.

I had downloaded som cashes around the Copenhagen airport and spent around one hour searching, in the rain. But no success, didn’t find any of them.

Soon 40 minutes left to boarding and it was a LONG way to the gate. I went as fast as I could through the building and managed to get to the gate 3 minutes before it closed.

augusti 13th, 2008 Posted by | Resor | no comments