Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

20/8 – Ny lärare – new teacher

La mig tidigt igår men var ändå jättetrött i morse. Det är säkert värmen, bara strax under 30 på morgonen.

När jag kom till skolan satt det två lappar vid dörren. De hade delat vår klass. Den jag ska gå i har bara 12 elever och en ny lärare. Vi ska vara i ”the old building”, den utan AC.Klassrummet var pyttelitet och hade en golvfläkt. Efter en timme var det olidligt där inne, ingen luft och svårt att koncentrera sig.
Efter rasten sa läraren att vi ska vara i ett större klassrum med AC imorgon. Allt löser sig, som kärringen sa, ni vet, hon som sket i vasken….

Läraren, Eleni Vletsi, är kanon! Hon är ung, men född till lärare. Det kunde inte bli bättre! Den andra var ju väldigt rar, men ingen fart i. Det här blir så himla bra.

Efter skolan var det ett möte 12.30 för alla med stipendium. Vi skulle lyssna på rektorn och en snubbe till. De kom inte förrän 13,15! De pratade en stund var, varpå våra namn ropades upp och vi fick gå upp på scenen, ta i hand och få en ryggsäck av tyg. Jag kunde vara morsa åt alla 🙂

På bilden har ungefär hälften gått fram.

Aulan

ENGLISH

I was so tired when I woke up today. Must be the heat, just under 30 C in the morning.When I arrived to school, there were two notes by the door. They had divided the class into two classes. We are now only 12 had also gotten a new teacher. We will be in the old building, the one without AC.
The class room was so small and had a fan on the floor. After an hour it was unbearable, no air and very hard to concentrate. After the brake the teacher sad we’ll have another class room tomorrow. Excellent!

The teacher Eleni Vletsi, is young but really a talented teacher, who seems to love her job. It couldn’t be better!

After school there was a meeting with all students having scholar ships at 12.30. We should listen to the headmaster and one more guy. They didn’t come until 13.15. They made their speeches and then our names were called and we had to enter the stage, shake hands and get a back pack. I could easily mother them all 🙂

The picture shows about half of the crowd.

augusti 20th, 2008 Posted by | Grekiska, Grekland, Resor, Thessaloniki | inga kommentarer

Ingen kommentar ännu »

Ingen kommentar ännu.

Skriv en kommentar