Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

19/8 – 2 år i varje klass – the same level

Jaha, jag ska alltså gå A2 igen. Men det är ok, jag har ju glömt så mycket.Och jag ska inte vara på franska institutet. När jag fick veta detta gick jag till expeditionen och klagade lite. Som några vet så har jag under våren haft någon form av inflammation i mina knän och fått kortison. Jag har sedan dess svårt att sitta på huk, vilket ju är ett måste på dessa toaletter, ni vet, hål i golvet. Man undrar om man är i Europa…. Tjejen jag pratade med kunde inget göra. Alla toaletter är sådana, även deras. Jag stod kvar, det kunde ju hända att någon kilade dit med en riktig och bytte lite snabbt, eller? Lite envishet lönar sig. Efter en stund var det en som undrade varför jag stod där och fick det viskande förklarat. Hon visste minsann! Det finns riktiga toaletter i en annan byggnad. Kanon! Case closed!

Från början var vi 13 stycken, helt lagom. Men det droppade in folk hela tiden och till slut var vi 23! Salen är för liten så vi ska byta imorgon. Fast jag tycker att de ska ta in en lärare till.

Det är en salig blandning av nationaliteter i klassen:

 • Armenien
 • Frankrike
 • Usa, Ohio
 • Japan
 • Australien
 • Ryssland
 • Ukraina
 • Lettland
 • Italien
 • Moldovanien
 • Libanon
 • Argentina (en 20åring som studerar turism och säger sig veta var Karlskrona ligger)
 • Sverige

De armeniska flickorna är ena fenor på att rabbla böjningsmönster. Killen från USA ropar ”Go girls” och de rabblar snabbt och inövat.Vi har samma bok som förra året – en utgift mindre, och fick läxa tills imorgon. Den har jag redan gjort förra året, men ska inte tjuvkika.
Jag sitter rakt framför läraren och fick läsa och svar på många frågor. Efter ett tag, när vi blivit 23 i klassen frågade hon om jag inte ville byta upp mig. Hmm, jag kanske kan mer än jag tror. Får fundera någon dag på detta.

ENGLISH

So, I’ll be in the same level as last year, but I don’t mind as I’ve forgotten a lot. And I will not be at the French Institute. When I found out I went to the secretariat and complained. I’ve had inflammation in my knees this spring and had cortisone injections. Since then I’ve had problems squat which is a must on the toilettes, you know, the hole in the floor. All toilettes are like this, even the staff’s. After a while a lady realized that there is ordinary toilets in another building. Great! Case closed!

From the start we were 13 in the class. But people kept coming so now we are 23. That’s far to many. We have to change classroom tomorrow, but I think it would be much better to make two classes.

It’s a mix of nationalities in the class:

 • Armenia
 • France
 • USA, Ohio
 • Japan
 • Australia
 • Russia
 • Ukraine
 • Latvia
 • Italy
 • Moldovania
 • Lebanon
 • Argentina (a 20 year old who studies tourism and claims he knows where Karlskrona is)
 • Sweden

We have the same book as last year and have home work until tomorrow. I’ve done it last year but will not peek.
I’m sitting right in front of the teacher and got to read and answer many questions. After a while when we ended up to be 23 in the class, she asked me if I wanted to transfer to B1. Maybe I know more then I think. I’ll think about it.

augusti 19th, 2008 Posted by | Grekiska, Grekland, Resor, Thessaloniki | en kommentar

En kommentar »

 1. Kämpa på! ^.^

  Kommentar av micke | 20 augusti, 2008

Skriv en kommentar