Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

25/8 – Skolan – Το σχολείο

Vaknade pigg och utvilad. Inget konstigt med det eftersom jag la mig kl 20.30 igår, helt utmattad efter min utflykt och alla timmar på stranden.

Det var faktiskt också kyligt inatt, det blåste friskt och jag orkade inte gå upp och stänga av takfläkten eller stänga till fönstret. Istället drog jag lakanet om mig.

Idag gick vi genom miljoner nya ord känns det som. Undrar hur jag ska banka in dem i skallen. Tror att jag ska sätta upp lappar på allt i lägenheten och börja prata med mig själv. Skulle behöva prata med greker, men på min nivå så är jag inge kul att prata med, snarare ganska tråkig. Kan ju inte direkt delta i någon vild diskussion utan bara svara på lätta frågor eller själv fråga om enkla saker. Ingen höjdare till att konversera med andra ord.

Hemläxan till imorgon är att skriva ner ett typiskt svenskt recept och beskriva hur man tillagar det hela. Jag har beskrivit hur jag gör smörgåstårta. Vet inte om man äter det någon annanstans.

Smorgastarta

The night was a bit cool. It was windy but I didn’t get up to turn off the fan and close the window, just wrapped my sheet around me.

Today we went through a million new words. Wonder how I will make them stick into my poor brain. Think I’ll write small notes and stick to all things in the flat. Need to talk more but at this level I’m quite a bore as I only can talk about very simple thing and answer very simple questions.

The home work for tomorrow is to write down a typical Swedish recipe. I’ve chosen “smörgåstårta” sandwich cake. Don’t know if it’s eaten anywhere else.

augusti 25th, 2008 Posted by | Grekiska, Grekland, Resor, Thessaloniki | 4 kommentarer

4 kommentarer »

 1. Du ville ha kommentarer, kära Eva. Låt mig då säga att det är dagens höjdpunkt att få läsa om dina grekiska äventyr. Så fortsätt bara, du har en trogen läsekrets!Kram från Mamma

  Kommentar av Margareta | 26 augusti, 2008

 2. Underbart att följa dina äventyr. Vilken otrolig energi du måtte ha som kan lägga 3 timmar med bussbyten mm i den grekiska hettan för att komma till en speciell strand. Själv hade jag tagit första bästa, men inte Eva inte. Beundrar dej på många sätt. Kramar linedancekompisen KAtarina

  Kommentar av Katarina | 26 augusti, 2008

 3. Smörgåstårta är nog ganska svenskt. Har inte ätit det någon annan stans. Inte i Danmark heller. Där blandar man inte skinka, leverpasej, ost, räkor o annat i en enda geggamoja 🙂 Hade det inte varit enklare med köttbullar?
  Envis som synden…. varför duger bara DIN strand. Du får väl variera dig?
  Kram Anette

  Kommentar av Anette | 26 augusti, 2008

 4. Energi och energi….. var ju så illa tvungen 🙂 var ju mitt ute i ingenstans kändes det som. Min strand är den jag trivs bäst vid. Lagom stor och härligt i vattnet.

  Kommentar av admin | 28 augusti, 2008

Skriv en kommentar