Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

18/8 – Back to business

Uppe med tuppen, eller rättare sagt en halvtimme innan slog jag upp mina blå. Har sovit jättegott inatt. Det blåst och varit så svalt att jag fick dra ett lakan över mig.ixade till mig och gjorde frukost, omelett och bacon.

7,40 gick jag hemifrån. På busshållplatsen mötte jag Luca, en italiensk katolsk präst som gick på skolan förra året fast en helt annan högre nivå. Kom fram i god tid.

Pleacement test – det var vad alla skulle göra. Vi fick sitta i en stor ekande aula och här skulle vi lyssna på ett band, göra läsförståelse och skriva. Jag gick efter en stund, kunde inte höra vad de sa. Jag gjorde min intervju och ska gå antingen i A2, som förra året, eller A3. Läraren menade att det jag kunde förra året kommer tillbaka och det är ju min förhoppning. Det viktigaste är dock att jag får gå i en klass på franska institutet. Anledning: toaletterna! På universitetet är toaletterna bara ett hål i golvet, medan de är riktiga på franska institutet.

ENGLISH

Up at 6.30. Had a good nights sleep. IT was so windy I had to grab for my sheet and cover me. Had omelette and bacon for breakfast.

7.40 I left for the bus. At the bus stop I met Luca, the Italian catholic priest from last year. He was in a higher level.

Placement test – that’s what we should do. We went into a big auditorium to do the listening, the reading and the writing. They just had a small tape recorder and it was very hard to hear what they said. I left after a while and went to do my oral test. I will be in A2 as last year or A3. Will know tomorrow. The most important thing is that I’m in class at the French Institute. Why? Because of the toilettes. At the Aristotle the toilettes are just holes in the floor and I just cant do it there….

augusti 18th, 2008 Posted by | Grekiska, Grekland, Resor, Thessaloniki | inga kommentarer

Ingen kommentar ännu »

Ingen kommentar ännu.

Skriv en kommentar