Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

21/8 – Nytt klassrum – new class room

När jag kom till nya klassrummet var det som att gå in i ett kylrum! Jämfört med de ynka 32 C utomhus… Det var ett luftigt och bra klassrum med ordentliga bord. Jag sitter nu bredvid Takashi från Japan och idag skulle vi bla berätta för varandra var vi bor i Thessaloniki och hur man tar sig dit.

Läraren är fortfarande bra och lyssnar mycket på oss och vill gärna att vi ska tala om vad vi tycker är knepigt och vill att hon ska gå genom. Jag vill väldigt gärna prata mycket och nu menar jag inte som jag brukar göra på svenska eller engelska, utan att vi får träna mycket på att använda språket. Att sitta för sig själv och skriva är inte så himla svårt, men däremot att kunna säga något vettigt är knepigare.

Idag lyckades jag med att på ett gyros-ställe förklara att jag ville äta hälften där och ta hälften med mig.

På bilden syns den nya byggnaden och klassrummet.

When I arrived to the new class room it was like entering a refrigerator, well, compared to the 32 C outside. It was a good class room with sufficient tables. I’m now sitting next to Takashi from Japan and today we should explain where we live in Thessaloniki and how to get there.

The teacher is still very good and listens to us and wants us to tell her what we find difficult so she can go through that part more thoroughly. I would like to talk more and really use the language.

Today I managed to explain, in a gyros place, that I wished to eat half of it there and take away the other half.

In the picture you see the new building and the class room.

augusti 21st, 2008 Posted by | Grekiska, Grekland, Resor, Thessaloniki | inga kommentarer

Ingen kommentar ännu »

Ingen kommentar ännu.

Skriv en kommentar