Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

Måndag 23/8 – Grattis Maria

Idag fyller Maria år. 26!!! GRATTIS!
Jäklar vad tiden gått.

I morse vaknade jag tidigt, vid halv 8, Promenerade iväg till Vodafone store i Platanias igen. Har bestämt mig för att skaffa Mobilt Internet så behöver jag inte gå iväg med min laptop. Varje gång kostar det 3,50. Nu får jag ett USB-modem som jag kan använda varje gång jag åker till Grekland. Dessutom var de första 10 dagarna gratis.
Promenaden tog bara 18 minuter idag MEN de hade inga kvar. Hoppade på bussen till Chania och hittade en butik och jag fick mitt modem.
På väg tillbaka till busstationen såg jag något jag aldrig sett tidigare i Grekland – en parkeringsvakt som skrev ut böter!!! Skulle fråga vad det kostade,men han gick snabbt iväg.

Lite lunch behövdes innan jag gav mig i kast med installationen. Idag åt jag boureki, en gratäng med potatis, squash och ost. Så där, kommer nog inte beställa det igen….

Bäst att vila lite middag middag också.

Nåväl, dags för en liten sittning vid datorn. Damen i butiken sa att all info fanns i paketet. Och visst gjorde den det MEN endast på grekiska. Jag förstod första meningen, och lite till men sen var det stopp. Satte i SIM-kortet, pluggade in USB-modemet och då startade installationen. Heja Microsoft!
Men säg den glädje som varar. Allt stannade upp och det stod att det inte fanns något SIM-kort. Pillade lite på det och sen var det full fart igen. MEN det gick inte att koppla upp. Fick ringa kundservice. Det tog en kvart innan allt funkade. Men nu är allt ok, jag är uppkopplad iofs inte så himla snabbt men ändå. Jag kan sitta på min balkong och pimpla lite vin medan jag författar…..

augusti 23rd, 2010 Posted by | Grekland, Kreta | inga kommentarer

Ingen kommentar ännu »

Ingen kommentar ännu.

Skriv en kommentar