Mina resor

Lite hit och dit, men mest till Grekland

Söndag 6/9

Idag ösregnar det, alltså ingen tripp till stranden. Det får bli lite skolarbete och så lite Internet. Jag har ju inte tillgång varje dag, så inläggen kommer i klump….

IMG_1725

september 6th, 2009 Posted by | Grekland, Thessaloniki | no comments

Lördag 5/9

Tog bussen, eller rättare bussarna, 3 byten, till Petroto, en by där Alexios faster och farbror bor. På buss nr 2 pratade jag svenska i mobilen. Busschaffisen vände sig om och sa ”är det du som pratar svenska?” Han visade sig vara från Kristianstad och hade flyttat ner med familjen för fyra år sedan. Han ångrade sig djupt och önskade att de aldrig flyttat ner, mest pga all byråkrati men även människorna.

I Petroto serverades lunch med fikon och egna vindruvor till efterrätt.

fikon1 vindruvor

När man går in i deras trädgård går man in under ett tak av vindruvsrankor. Dessa täcker hela den stora uteplatsen.

15 IMG_0151 IMG_1723

september 6th, 2009 Posted by | Grekland | no comments

Fredag 4/9

Redan fredag igen och åter en dag i skolan. Efter rasten kl 10 gick vi till Lefkos Pirgos, vita tornet. Det är ett stentorn med 6 våningar. Vi fick en historisk vandring, men det var så varmt och instängt så jag gick bara till andra våningen. Detta var i sig en bedrift med tanke på min klaustrofobi.

0921_lefkospirgos IMG_1711 IMG_1718

Kolla på filmen inifrån Lefkos Pirgos.


STORT GRATTIS

till Maria som fixade skriftliga testet till körkortet och det med stor marginal.

september 6th, 2009 Posted by | Grekland | no comments

Torsdag 3/9

Idag hade vi prov. Det var inte så svårt som jag befarat. Men sen vet man ju aldrig. Ibland tror man ju att det gått bra och sen är det precis tvärtom.

Efter skolan åkte jag och Maria till stranden. Först gick jag till mitt Gyrosställe med utsikt mot Kamara, den gamla porten till Thessaloniki under turkarnas tid, och Egnatia, Jag åt halva där och fick resten att ta med till stranden. Tjejen där kom ihåg mig från i fjol.

IMG_1685 IMG_1686

Idag åkte vi till Agia Triada. Man ser Thessaloniki härifrån.
IMG_1691

Vattnet var kristallklart och 27 C. Härligt! Vi stannade till halvsju, men sen tog det lång tid att komma hem. Det var massor med folk på bussen och jag fick vänta länge på min tredje buss.

september 6th, 2009 Posted by | Grekland | no comments

Onsdag 2/9

Idag blir en fin och varm dag. Inte ett moln så långt ögat kan nå

IMG_1684 IMG_1683

Malin, min lilla stumpa … ja,ja, jag vet du ar 21, men du kommer alltid vara min lilla stumpa…och idag blev du av med din gallblåsa. Förstår att det gör ont, men det går över. Ska bli spannande att se stenarna som plågat dig så lange.

KRAM!

september 6th, 2009 Posted by | Grekland | no comments